Promotie Evenementen

26 Mei 2024 Jureren NVAD in Kampen

Jureren is altijd weer een vak apart. Op een wedstrijd word er gekeken en beoordeeld op voornamelijk 2 punten, How you look & How you move. Dit is uiteraard een brede omschrijving maar tevens ook de basis. Elk koppel of inviduele word kort bekeken en vergeleken met de koppels of andere inviduele op de zelfde vloer in die klasse. De meer ontwikkelde danser(s) krijgen een Cross om door te mogen naar de volgende ronde. Hoe meer de kwaliteiten van de dansers in evenwicht zijn, hoe meer er word gekeken naar de technische uitvoering en samenstelling van de danser(s). De meest ontwikkelde danser(s) halen dus de finale, en daarin word gestreden voor de hoogst haalbare plek. Bij het jureren zijn er altijd meerdere collega’s aanwezig in oneven aantal zodat er meestal geen gelijke stand kan voorkomen. 

NVAD KampenEen aantal danser(s) vanuit de studentenvereniging de Blue Toes zijn mee afgereisd naar deze wedstrijd en hebben hier hun verdiende plekken behaald. Voor Chris en Anna was het hun eerste wedstrijd samen na pas 3 weken samen trainen. een 2e plek was daarvoor ook erg verdienstelijk.

  1. Ballroom Solo – Ruby 1e
  2. Ballroom deb c – Margriet & Irene 1e / Tom & Loes 3e
  3. Ballroom Basic – Margriet & Irene 7e / Tom & Loes 8e 
  4. Ballroom wedstrijdklasse Jun – Chris & Anna 2e

25 Februari 2024 Trouwbeurs Narline te Zuidwolde

Tijdens dit evenement zal ik aanwezig zijn om nieuwe bruidsparen kennis te laten maken met de schoonheid van een openingsdans. Hoe deze op maat en niveau gemaakt word en hoeveel lessen er nodig zijn zal daar allemaal duidelijk worden. Als meervoudig Nederlands Kampioen Showdance zit het omzetten van muziek naar beweging goed in het systeem en wil ik graag de toekomstige bruidsparen daarmee helpen. Om hun geliefde nummer te gebruiken en om te zetten naar een ‘once in a lifetime experience’ zal ik ze wat beter willen leren kennen zodat er ook een verhaal in de muziek kan ontstaan.  Voor meer informatie Trouwbeurs Narline Zuidwolde Dè Inspiratiebeurs van Drenthe

 

Top 5 Bruidsnummers

  • 1 Ed Sheeran – Perfect                                                               
  • 2 Bruno Mars – Marry you
  • 3 Marco Borsato – Dochters
  • 4 Josh Groban – You raise me up
  • 5 John Legend – All of me

Staat jullie nummer er niet tussen geen zorgen. De kennis en ervaring zullen garant staan voor een unieke combinatie met jullie nummer. 

28 Oktober 2023 Wedstrijd jureren Halloween Cup NADB

De fanatieke organisator van deze nieuwe wedstrijd had ons gevraagd om te komen jureren. En nieuwe concepten en wedstrijden willen we blijven voeden en promoten zodat onze prachtige wereld gezien en geliefder word. Aangezien de wedstrijd in Amsterdam georganiseerd werd was het voor mij een weder zien van vele bekende gezichten. Onze collega Charda jureerde daar ook en dan kan het nog wel eens gek worden. Onze studenten hebben goed gedanst zowel in de studentenwedstrijd als de officiële NADB wedstrijd. Voor ons is het ook altijd fijn om de paren te zien op de wedstrijd, zodat we ze in de verschillende lessen weer verder kunnen helpen met hun danscarriére.

 

 

 

22 Oktober 2023 BeNeLux Kampioenschap Dutch-AL te Roosendaal     

Hier waren mijn partner(Anneke) en ik aanwezig als gastvrouw en gastheer om iedereen te mogen verwelkomen en succes te wensen op deze titelstrijd dag. Op deze wedstrijddag stonden er geen koppels of solisten van ons aan start. De dag voor de wedstrijd was er een workshop georganiseerd met onze italiaanse leraar Andrea Ghigiarelli. Dat konden we natuurlijk ook niet missen om zelf weer even bezig te zijn met zijn kennis. En er weer inspiratie uit te halen voor alle komende lessen die wij dan weer geven. Deze  combinatie van workshops en een wedstrijd in 1 weekend heeft echt wel iets speciaals en zorgt ervoor dat je lekker lang bezig kan zijn met de mooiste dansvorm die er is: Ballroom. 

 

16 September 2023 4 Mijl van Assen

Hier waren we aanwezig op de Sportmarkt wat de start is van de Sportweek in Assen. Tijdens deze week openen verenigingen en clubs hun deuren om te laten zien hoe leuk en sportief ze zijn. Op deze sportmarkt zijn de ogen vooral gericht op de jongeren onder de 13 a 14 jaar. Die kunnen aan de hand van een stempelkaart alle sportkraampjes afgaan om stempels te verzamelen voor een gratis portie poffertjes. Dat stimuleert natuurlijk wel om alles uit te proberen. Omringd door de grotere sporten zoals Hockey, Atletiek, Volleybal en uiteraard voetbal was er dit jaar ook Ballroom dansen. Doormiddel van een leuke ‘challenge’ konden de kinderen hun stempel verdienen. In de Ballroom bekende BOX step werd snel aangeleerd en stempels verdient. Ondertussen werd de bekendste 4 Mijl van Drenthe gehouden onder zeer zonnige omstandigheden. Dat was voor mij eens de andere zijde van het parcours. Na 3x zelf mee te hebben gedaan stond ik nou aan de zijlijn van de start/finish. Nieuws – 4 Mijl van Assen 

 

20 Mei 2023 NK Trainingsdag

NK Trainings day

Als voorbereiding op de Nationale Kampioenschappen hebben we een trainingsdag georganiseerd in Groningen bij dansschool Pendulum. Hier hebben we gewerkt aan scherpte in de verschillende workshops, en hebben we de paren begeleid met het trainen. Aansluitend deden we nog een finale simulatie zodat de koppels alle info en tips er in konden krijgen en nog eens fit aan de start zouden staan. 

Deze dag hadden we ook aandacht uitbesteed voor het Latin gedeelte. Sanne Woltinge & Simon Froklage waren hiervoor de aangewezen personen. Koppels vanuit verschillende regio’s streken deze dag neer in Groningen omzichzelf scherp te zetten voor hun ultieme performance op het NK 2023