Over mij

Ik ben al sinds zijn negende levensjaar actief in de danswereld.  Mijn ouders deden aan stijldansen en als ik me goed gedroeg, mocht ik met hen mee. Thuis corrigeerde ik mijn ouders vaak, want ik kende al hun passen. En door met mijn wijs- en middelvinger op de tafel mee te dansen, liet ik de juiste passen zien. Dat was voor mijn ouders genoeg reden om zelf te gaan dansen. Sindsdien ben ik het wedstrijdcircuit ingerold. Wat begon met een regionaal wedstrijdje in de klasse 6 tot 12 jaar, eindigde uiteindelijk met meerdere WK’s en EK’s door het professionele veld van Europa heen. Via de dans heeft hij zijn partner Anneke Poort leren kennen en sindsdien zijn ze meer internationaal gegaan. Met lessen, trainingskampen en wedstrijden buiten de grenzen van Nederland hebben ze veel ervaring opgedaan die nu gerijpt is om te delen. Als zelf geen actieve danser meer te zijn, heb ik mij verdiept in het lesgeven met verschillende benaderingen, het coachen van wedstrijdparen en het jureren van wedstrijden. Vooral het lesgeven en coachen vind ik interessant om te doen. Het maximale uit de muziek en beweging halen is per individu uniek, en voor mij is dat altijd de leukste uitdaging om daarmee aan de slag te gaan en zien te slagen.